Tiada punca tiba-tiba buat gaduh

LONDON: Hugo Lloris meneg4skan dia sudah berdamai dengan Son Heung-min selepas bintang Tottenham terbabit dalam pergadvhan selepas menang 1-0 mengat4si Everton awal pagi tadi.

Ketika Son berjalan keluar dari padang ke arah ter0wong pada babak pertama, penjaga gol Perancis itu bersemuka dengan peny3rang Korea Selatan itu sambil menj3rit dan menolak bahunya.

Son memb4las dengan mar4h dan kedua-dua pemain itu terp4ksa dipisahkan oleh rakan sepasukan, Harry Winks dan Moussa Sissoko apabila ia semakin pan4s.

Lloris mar4h apabila Son gagal membuang bola di bahagian tengah sebelum Everton meng4ncam menerusi Richarlison.

“Saya rasa untuk melep4skan peluang beberapa saat sebelum tamat babak pertama kerana kami tidak memberi tek4nan, menjengk3lkan saya. Tapi itulah bola sepak,” kata Lloris.

Tiada seorang pun pemain itu dikeluarkan selepas rehat ketika pengurus Tottenham, Jose Mourinho cuba untuk mendamaikan mereka.

Son dan Lloris tampak sudah melupakan perg4duhan itu apabila mereka berpelukan selepas wisel penamat di utara London ketika Tottenham memastikan kemenangan kedua mereka.

Tottenham memastikan tiga mata hasil jar!ngan sendiri pertah4nan Everton, Michael Keane selepas terkena cubaan Giovani Lo Celso. – AFP

Sumber BHarian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*